Wees geen Bijenkorf en voorkom de kerstbal!

Tijdje terug bij Op1. Personeel van de Bijenkorf aan tafel: te weinig geld voor hard werken. Ook in Utrecht ademt de Bijenkorf premium, maar blijkbaar ervaart het personeel dat toch echt anders. Even onder tafel graaien en daar was het kerstpakket. De inmiddels wereldberoemde kerstbal (check het item van Op1 eventueel hier).

Oké, het was op zich best wel een mooie kerstbal. Maar het werd dus totaal niet gewaardeerd. En dat is nu precies waar het mis ging. Ervaart de medewerker dus geen goed werkgeverschap. Wat dat precies inhoudt lees je in dit artikel, maar persoonlijk vind ik het waarmaken van verwachtingen hiervan het belangrijkste beginsel. 

Medewerkers verwachten namelijk wel iets van een werkgever. Een andere baan is snel gevonden, of erger: blijven ze terwijl ze ontevreden zijn. Ouch, ontevreden medewerkers. Dat wil je niet.  

Toch kan het best moeilijk zijn om op de juiste manier goed voor je personeel te zorgen. Organiseer je een activiteit met etentje en voor je het weet lopen de kosten erg hoog op.

Of kom je weer aanzetten met een mandje fruit op de werkvloer. Erg gezond en best lekker. Is ook goed bedoeld. Maar is het echt origineel? Spring je er hierdoor als werkgever echt uit en realiseer je hierdoor een juichend team?

Weer even terug naar de kerstbal. Want het gaat er nog niet eens om hoe groot het is wat je geeft. Het gaat om de boodschap die je als werkgever aan je medewerkers brengt. Dus wees geen Bijenkorf en voorkom de kerstbal!

Smooth Utrecht voorkom de kerstbal

Hoe sterk is die boodschap als je een gezonde en verse smoothie van de maand aan je medewerkers geeft. Medewerkers zullen dit ervaren als betrokkenheid van de werkgever en bovendien is het nog betaalbaar ook. Check eventueel de zakelijke pagina voor meer info.

Trick or Treat?

En dan natuurlijk de medewerker zelf. Want als je op kantoor werkt dan herken je dit vast: de receptie die ’s ochtends met pen en papier langskomt. Appelflap of saucijs? En voor collega Boukje? Ach, schrijf maar een appelflap op. Komt wel op. Hartstikke lekker hoor, maar achteraf baalde ik er vaak toch van.

Had je om tien uur alweer twee appelflappen naar binnen gewerkt. En met een beetje pech was het een paar dagen later weer raak. Valt het op dat een gezond alternatief nog niet zo makkelijk is gevonden. 

Daarom vind ik het nu ook zo heerlijk om vroeg in de ochtend op te staan om vers fruit te snijden. Zodat andere medewerkers iets minder vaak dit baalgevoel hebben. En mede door een gezonde smoothie een topdag hebben! 

Heb jij een leuk idee voor de waardering van medewerkers? Hoe zou jij als medewerkers gewaardeerd willen worden? Leuk als je het hieronder in een reactie laat weten. En denk eraan, voorkom de kerstbal!

Post a Comment