In 2024 leef ik gezond en verzadigd!

En dan is het alweer eind maart! En dat terwijl 2024 toch écht jullie jaar ging worden..

Waarschijnlijk heb je het er vaak met je collega’s over gehad. 2024 zou nu eens écht jullie jaar gaan worden, waarbij jullie nu eens écht gezond en verzadigd zouden gaan leven.

Maar ondertussen vliegen de paaseieren op kantoor je om de oren. Trakteert iedereen nog op taart, saucijs of op appelflappen. En loopt de vrijmibo regelmatig out of the hand. 

Heel herkenbaar! Maar wat kun je er nu aan doen om dit echt eens om te draaien? En hoe stimuleer je collega’s om hier op een leuke manier in mee te gaan?

 

Don't be afraid to shine!

Zoals altijd is de oplossing simpel. Want waarom vervang je de standaard vrijmibo niet bijvoorbeeld 1x in de maand voor een alcoholvrijmibo? Of trakteer je eens op een salade van vers fruit of gezonde smoothie of shake op de werkvloer? Wees niet bang om hiermee eens te shinen. Dat je een keer afwisselend bent, wordt gegarandeerd gewaardeerd door je collega’s. 

Het probleem zit hem vaak in het gedoe. Want sta je zelf echt 2 uur eerder op om dit allemaal vers te bereiden? Het is veel makkelijker om de bezorgsuper aan te laten rukken of in paniek de bakker te bellen. “Bezorg je zo ff 50 appelflappen? Top, en volgende keer bel ik echt wat eerder!”

 

Gezond en verzadigd door een smoothie

Allemaal hartstikke lekker, maar dit draagt natuurlijk minder bij aan jullie eerdere voornemen om 2024 ook eens echt jullie jaar te laten zijn. 

En al helemaal niet als er elke week wel een jarige op kantoor is, waardoor die broek toch net even wat strakker zit dan je zou willen. 

Het goede nieuws is natuurlijk dat het nog steeds geen april is. Dat betekent dat jij nog negen maanden hebt om toch eens over te gaan tot actie en een boost aan jouw jaar te geven. 

Dus: ga jij er alsnog voor zorgen dat jij en je collega’s met een gezond en verzadigd gevoel gaan knallen in 2024? Leuk als je laat weten tot welke actie je bent over gegaan!