Concurrentie? Pick your battles!

Bliep bliep, een nieuw bericht van een goede maat op mijn telefoon: “Gember Member, wat vind je daarvan? Mooi puur spul zeg! En oh ja, ik heb ook ff 1 flesje besteld.” 

Dit was balen. Ik verkocht zelf net deze gembershots en was op zoek naar mijn eerste afnemers. Komt er een vergelijkbaar product van o.a. rapper Snelle en Tisjeboyjay op de markt. Ook bij JadeAnna zie ik er regelmatig iets over voorbij komen. Zeg maar de echte top in influencer-land. Ff een tussenstandje op Instagram: 

MCSnelle: 594K volgers

Tisjeboyjay: 297K volgers

JadeAnna: 917K volgers

Nickoverbeek12: 614 volgers

Dan lig je dus al met 3-0 achter. Van deze lui kon ik het toch nooit winnen? Wat een concurrentie. Ze zijn net ff iets te knap. Net ff een te strakke website. Hebben net ff een te groot bereik. Ik baalde enorm. Trok mezelf even terug met een filmpje op Netflix. Even een avondje niet met SmoothUtrecht bezig zijn. 

Keep your head up

Even terugtrekken mag. Maar wel maar voor even. Of zoals Snelle het zelf ook zo vaak zegt: Hou je hoofd omhoog! Dus gelukkig stond ik de volgende dag weer met volle energie op om mijn shots en smoothies in Utrecht aan de man te brengen. 

Want hoe tof is het eigenlijk dat zij hetzelfde doen als ik! Hoe bekender de producten worden, hoe beter. Langzamerhand begin ik dat écht te merken. Steeds meer mensen zijn benieuwd naar de shots of willen ze vergelijken met de shot die ze ooit in de supermarkt hebben gekocht.

En dat is nou het gave aan ondernemen. Wat in eerste instantie een bedreiging lijkt, kan juist een hele mooie kans zijn! Gember Member blijkt juist geen concurrentie, maar promoot juist dezelfde markt.

En die goede maat? Die zei uiteindelijk dat mijn gembershot toch wel veel fijner was dan die van Gember Member. Puntje voor SmoothUtrecht. En dat voelt voor mij voorlopig aan als dikke overwinning!

In mijn volgende blog deel ik met jullie een spectaculaire anekdote over wat ik de afgelopen maand heb meegemaakt! Houd jullie op de hoogte.

Gember concurrentie Utrecht smoothie

Post a Comment