Door deze tip krijg ook jij voldoende groente binnen!

250 gram groente per dag eten. Dat is het minimale advies van het Voedingscentrum! Er zijn zelfs gezondheidsguru’s, zoals Richard de Leth van OERsterk, die adviseren om ongeveer 500 gram groente per dag te eten. Toch komt de gemiddelde volwassene in Nederland volgens dit artikel van het Voedingscentrum helaas maar aan 145 gram per dag. 

Dat is echt weinig. En toch snap ik het wel. Ons eetritme overdag is niet echt gericht op het eten van groente, waardoor je eigenlijk alles bij het avondeten naar binnen moet werken. En dan kan 250 gram opeens best veel zijn. 

Gelukkig zijn er eenvoudige mogelijkheden om je dagelijkse inname van groente omhoog te krijgen. Stuk komkommer, paprika, tomaat of wortel mee naar je werk. Of lunchen door middel van een goed gevulde salade.

Maar mijn tip om écht eenvoudig voldoende groente binnen te krijgen is dat je jouw smoothie kunt voorzien van groente. Zeker als je tijdens het avondeten wat minder van groente houdt is dit een mooie manier om toch gezond bezig te zijn.

In de supermarkt zijn er ook verschillende groentesappen te krijgen. Let wel even op de ingrediënten als je hiervoor kiest, want deze zijn vaak niet vers en voorzien van hulpstoffen en toegevoegde suikers. 

Rode biet SmoothUtrecht voldoende groente

Wist je dat? Rode biet verreweg mijn favoriete groente is!

Van jongs af aan ben ik al fan van rode biet. Wat betreft Nederlandse kost is dit ook altijd mijn lievelingseten geweest. Door deze persoonlijke voorkeur ben ik ook veel smoothierecepten met rode biet gaan proberen. Aangevuld met kiwi, banaan, sinaasappel- en citroensap ben ik daarmee op het recept voor mijn favoriete groentesmoothie SMOOTH Wake Up Call gekomen.

Deze smoothie maak ik minimaal 2 keer per week voor mezelf in Utrecht. Rode bieten zijn super gezond én laag in calorieën. 100 gram rode biet bevat namelijk slechts 38 kcal. In 500ml SMOOTH Wake Up Call gaat al ongeveer 250 gram rode biet. Hiermee voldoe je dus al aan het minimale advies van het Voedingscentrum en lijkt zelfs het OERsterk advies ook voor jou haalbaar! 

Wat is jouw favoriete groente? En welke groente gooi jij het liefst door je smoothie? Leuk als je meepraat en dat hieronder laat weten!